01 feb zwartmoeskervel
Zwartmoeskervel en MècorinoWe zitten middenin het winterseizoen en koudere en minder koude periodes wisselen elkaar af. Ook in de winter gaan we elke week naar onze bostuin in voedselbos De Smallekamp. Er zijn genoeg klusjes te doen en we kunnen er het een en ander oogsten. Zoals de zwartmoeskervel die nu prachtig groen staat te schitteren, zoals u op de foto kunt zien. De plant sterft pas af als andere planten hun eerste topjes boven de grond laten zien. Op dit moment verwerken we het in een gerecht met witlof en Mècorino. Voor de vleesliefhebbers voegen we hieraan nog zwezerik en hertenham toe. Mècorino is een schapenkaas, gemaakt op De Vreugdehoeve, een prachtig gelegen biologische melkschapenboerderij in de Vreugderijkerwaard net buiten Zwolle. Marianne van Assen is de bedenker en maker van de Mècorino. Het is een smakelijke, milde schapenkaas die wordt gemaakt volgens een speciaal rijpingsproces en verpakt in een korst van paraffine. Hartelijke groet en hopelijk tot snel, |
2 x per maand lunchen op zondagWegens groot succes breiden we onze zondagslunches uit naar twee keer per maand. Zo hoeven we minder gasten teleur te stellen die graag op zondag willen komen lunchen. De datums voor februari zijn 12 en 26 februari. U kunt reserveren voor een aankomsttijd tussen 12.00 en 13.30 uur. Tip: soms zijn er last minute annuleringen in verband met ziekte. Hou onze socials in de gaten of bel ons als u last minute kans wil maken op een lunchtafel. |
|
|
|
|
|
Sorry, the comment form is closed at this time.