Rieno en Laura

Rieno Bos en Laura van Putten

Rieno en Laura verwennen sinds 2006 hun gasten in restaurant Klavertje Vier.
Wie zijn zij eigenlijk?

Laura van Putten

Laura’s eerste werkdag in de horeca begon niet heel gelukkig. Ze gooide drie glazen verse jus d’orange over drie heren heen die aan tafel 13 zaten. Maar toch werd ze gegrepen door het gasrvrijheidsvak en ze wilde ze graag mensen het naar de zin maken.
Tijdens haar opleiding tot zelfstandig werkend gastvrouw leerde ze in De Heerlickheijd van Ermelo in Ermelo Rieno Bos kennen.

 

Ze werkten daar maar kort samen, want Laura kreeg de mogelijkheid om bij tweesterren restaurant De Librije in Zwolle te werken als gastvrouw. In de drie jaar dat ze er onder leiding van vinoloog en gastvrouw Thérèse Boer werkte heeft ze veel geleerd over gastvrijheid, wijnen, wijn-spijscombinaties, plannen en organiseren. Laura maakte er de komst van de derde Michelinster mee, ook voor haar een onvergetelijk moment.

 

In 2006 kreeg ze de kans om met Rieno restaurant Klavertje Vier te beginnen, waar ze nu met heel veel plezier en hartstocht haar gasten in de watten legt. En wat is ze blij dat er in hun Klavertje Vier geen tafel 13 is!

 

Als wijnspecialist bij Klavertje Vier is Laura druk met wijnen bezig, bezoekt ze proeverijen en leest ze wijn(vak)bladen. Ze gaat graag uit eten om inspiratie op te doen en te leren. Het contact met de gast vindt ze heel belangrijk. Ze vindt het fijn om haar gasten te zien genieten en om te horen hoe het met ze gaat. Lekker eten en drinken in een ontspannen sfeer, dat is haar motto voor Klavertje Vier.

 

Laura over ondernemen en Klavertje Vier
Laura beantwoordde vijf vragen voor de ondernemerssite Ondernemen op Hakken.
Lees hier hoe zij het ondernemen binnen Klavertje Vier ziet.

Rieno Bos

Het koken zit Rieno in het bloed. Op zijn veertiende maakte hij al ijs in het restaurant waar hij als afwasser werkte. Na de koksopleiding klom hij bij restaurants als Kasteel ’t Kerkebosch in Zeist, Château Holtmühle in Tegelen, De Lokeend in Vinkeveen en de Heerlickheijd van Ermelo in Ermelo op van kok, via souschef tot chef-kok. In Ermelo leerde hij Laura van Putten kennen. De twee waren zo gelukkig met elkaar dat ze samen in 2006 restaurant Klavertje Vier begonnen.

 

Rieno is een echte allrounder, hij maakt vrijwel alles zelf. Van het brood tot de sauzen en die heerlijke bonbons waar hij in Vierhouten en wijde omgeving beroemd om is. Lokaal en duurzaam zijn zijn uitgangspunten in de keuken.  Bloem voor het brood, pasta en patisserie haalt hij bij korenmolen ‘de Maagd’ uit Hulshorst en buffelvlees, lam, rund en wild komen allemaal van de Veluwe. In zijn rookkasten rookt hij onder meer zalm, wild, buffel en boter en hij maakt de heerlijkste hammen. En voor thuis heeft bij een keur aan zelfgemaakte heerlijkheden zoals bonbons, dressings, sauzen en oliën die u na uw bezoek aan Klavertje Vier mee kunt nemen om nog lang van te genieten.