zwartmoeskervel

zwartmoeskervel

Zwartmoeskervel en Mècorino

We zitten middenin het winterseizoen en koudere en minder koude periodes wisselen elkaar af. Ook in de winter gaan we elke week naar onze bostuin in voedselbos De Smallekamp. Er zijn genoeg klusjes te doen en we kunnen er het een en ander oogsten. Zoals de zwartmoeskervel die nu prachtig groen staat te schitteren, zoals u op de foto kunt zien. De plant sterft pas af als andere planten hun eerste topjes boven de grond laten zien.
De smaak heeft wat weg van selderij en Rieno werkt er graag mee in de keuken.

Op dit moment verwerken we het in een gerecht met witlof en Mècorino. Voor de vleesliefhebbers voegen we hieraan nog zwezerik en hertenham toe. Mècorino is een schapenkaas, gemaakt op De Vreugdehoeve, een prachtig gelegen biologische melkschapenboerderij in de Vreugderijkerwaard net buiten Zwolle. Marianne van Assen is de bedenker en maker van de Mècorino. Het is een smakelijke, milde schapenkaas die wordt gemaakt volgens een speciaal rijpingsproces en verpakt in een korst van paraffine.
Lees hier meer over deze kaas en wat de bijzondere naam te maken heeft met blatende schapen en mekkerende geiten.

Hartelijke groet en hopelijk tot snel,
Laura & Rieno en het team van Klavertje Vier

2 x per maand lunchen op zondag

Wegens groot succes breiden we onze zondagslunches uit naar twee keer per maand. Zo hoeven we minder gasten teleur te stellen die graag op zondag willen komen lunchen.

De datums voor februari zijn 12 en 26 februari. U kunt reserveren voor een aankomsttijd tussen 12.00 en 13.30 uur. 
Er is keuze uit onze twee menu’s (zie hieronder) en u bepaalt zelf het aantal gangen.

Tip: soms zijn er last minute annuleringen in verband met ziekte. Hou onze socials in de gaten of bel ons als u last minute kans wil maken op een lunchtafel.

Ons menu

Aardpeer, langoustine, sla, hoen, eekhoorntjesbrood

Zuurkool, skrei, appel, Chinese mahonie, wittewijnsaus

Witlof, zwezerik, Mècorino, zwartmoeskervel, hertenham

Schorseneren, aardappel, wildzwijn, Hollandaise

Groene kool, Veluws ree, biet, hazelnoot

Selectie van 4 kazen met stroop

Sinaasappel, laurier, chocolade

Ons menu zonder vis en vlees

Aardpeer, wortel, sla, eekhoorntjesbrood, pijnboompitten

Knolselderij, zuurkool, appel, Chinese mahonie, wittewijnsaus

Witlof, Mècorino, zwartmoeskervel, croutons

Boomoortjesravioli, schorseneren, Hollandaise

Bietenrisotto, groene kool, biet, hazelnoot

Selectie van 4 kazen met stroop

Sinaasappel, laurier, chocolade
.

RESERVEREN

Een tafel reserveren kan 24/7 online via onze website, per e-mail en telefonisch via 0577-411205. Houdt u er rekening mee dat we tijdens het diner en de zondagslunches niet altijd in de gelegenheid zijn direct de telefoon aan te nemen.
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje Vier

Nunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl

Copyright © 2022 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.

Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp

Restaurant Klavertje Vier

Nunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205

vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl

online reserveert

Copyright © 2021 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.

Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje Vier

Nunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl

Copyright © 2017 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.

[*|UPDATE_PROFILE|*]Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / [*|UNSUB|*]Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.