Veranderingen

Veranderingen

Lentenieuws

De coronaversoepelingen waar we stiekem op gehoopt hebben gaan helaas niet door. Dat betekent dat we u voorlopig nog blijven verwennen met onze gerechten voor thuis.
Ondertussen zijn we bezig met een aantal leuke nieuwe initiatieven, waarover u in deze nieuwsbrief meer leest.

Hartelijke groet, Laura & Rieno

Lente op de kaart

De kaart met kleine gerechtjes bevalt goed, zo horen we van veel gasten. Nu het lente is veranderen we diverse garnituren en wisselen we een aantal gerechten. Zo zijn de winterse groenten bij de tournedos vervangen voor piccalilly van koolrabi. Onze ‘garde-manger’ in de keuken Steven heeft een smaakvol gerecht bedacht met langoustine met meiknol en er komen gamba’s op de kaart.

Onze peterselie uit de bostuin groeit al volop dus Rieno gaat de risotto nu maken met manchego-kaas, shiitake-paddenstoel en zelf geoogste peterselie.
Wij hebben zin in het voorjaar, u hopelijk ook! 

Een glas wijn bij uw gerecht

Mooie wijn-spijs-combinaties zijn met afhaalgerechten wat minder makkelijk te realiseren. Voor wie geen hele fles wijn wil bestellen en eens iets anders wil drinken als variatie op de wijnen van thuis, zijn er wijnen per glas.
U heeft de keuze uit onze witte en rode huiswijn en daarnaast hebben we twee wat rijkere wijnen geselecteerd.
U krijgt de wijnen mee in vacuumgetrokken plastic zakjes (zie de foto), waardoor we geen kleine flesjes of tubes hoeven in te kopen en we de wijn betaalbaar kunnen houden.
Benieuwd naar de wijnen? U vindt ze bijna onderaan de menukaart op de website.

Een webwinkel!

Regelmatig krijgen we de vraag of we producten kunnen opsturen. Veel mensen die niet in de buurt van Vierhouten wonen zijn benieuwd naar de smaken uit de bostuin en het voedselbos, zoals kruiden, thee, olie, pesto en de siropen van salie en magnolia om thuis lekkere cocktails mee te maken.

Daarom hebben we besloten om een webwinkel te maken waar we al het lekkers gaan verkopen, ook als we straks weer regulier open mogen. We zijn volop bezig met de voorbereidingen zoals het schrijven van de teksten, de productomschrijvingen en het maken van de foto’s. Het logo is al klaar, dat ziet u hieronder.

En we borrelen van de ideeën! Zo willen we thuisbakkers de mogelijkheid bieden om zelf zuurdesem(brood) te maken en daarvoor gaan we een desemstarter-pakket samenstellen.
En Rieno gaat deer-jerky maken: Veluws hertenvlees dat eerst gemarineerd wordt met een smaakvolle marinade en daarna wordt gedroogd.
We houden u op de hoogte van de opening van onze online winkel!

Vrolijk Pasen

De kleur geel hoort bij Pasen. Maak eens een heerlijke gele paascocktail voor bij uw paasmaaltijd of als aperitief!
Deze speciale appelcocktail kunt u kant en klaar bestellen via de menukaart op onze website, maar voor wie hem zelf wil maken geven we hier het recept, met en zonder alcohol.

PAASCOCKTAIL

Nodig voor de siroop (voldoende voor ongeveer 8 cocktails)

  • 2 in stukjes gesneden ongeschilde kurkumaknolletjes
  • 150 gram suiker
  • 200 ml. water
  • 5 gr. citroenzuur

Verder nodig

  • 4 kapotgeslagen ijsklontjes of een klein handje vol crushed ice per cocktail
  • 2 dunne partjes appel per cocktail
  • (boeren)appelsap voor de alcoholvrije versie of
  • Apfelkorn voor de versie met alcohol
  • Een mooi (cocktail)glas

Bereiding siroop

  • Kook alles 10 minuten tot een siroop
  • Laat de siroop afkoelen
  • Giet door een zeef en zet in de koelkast

Bereiding van 1 cocktail

  • Neem een mooi (cocktail)glas en doe daar de hoeveelheid van 1 borrelglaasje (35 cc.) van de siroop in.
  • Voeg 1 borrelglaasje appelsap (voor de alcoholvrije versie) of Apfelkorn toe.
  • Voeg het ijs toe, roer alles goed door, garneer met 2 dunne plakjes appel en serveer.

Bestellen

1. U kiest van onze thuismenukaart.
2. U kiest uw afhaaldag: vrijdag t/m zondag na 17.15 uur.
3. U belt uw bestelling door van vrijdag t/m zondag tussen 12.30 tot 14.00 uur via telefoon 06-11370383.
4. Vergeet niet ook een lekkere fles wijn erbij te bestellen met afhaalkorting, vraag Laura naar de mogelijkheden.
5. Bij uw telefonische bestelling bespreken we de afhaaltijd.
6. Wij sturen u een betaalverzoek.
7. Na betaling haalt u uw bestelling af op de afgesproken dag en tijd.

Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje Vier

Nunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl

Copyright © 2017 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.

[*|UPDATE_PROFILE|*]Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / [*|UNSUB|*]Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.