van Nederlandse bodem

van Nederlandse bodem

Internationaal van Nederlandse bodem

In onze restauranttuin groeit de Oost-Indische kers al volop en Rieno gebruikt deze kleurige plant in beide menu’s. Bij het menu zonder vlees en vis met een zalige geitenkaas uit Oploo en in het andere menu gecombineerd met onze zalm en confit van eend.
Ook is er Nieuw-Zeelandse spinazie, die bij onszelf helaas nog niet opgekomen is. Rieno heeft het nu geoogst bij biologische boerderij de Grote Wiede in Hulshorst bij Nunspeet. Hier komen ook de eitjes die in het menu zitten vandaan en nog meer lekkere groenten. Over de Nieuw-Zeelandse spinazie leest u verderop in onze nieuwsbrief meer.

Er zijn nog meer fantastische producten van Nederlandse bodem in ons menu, zoals Veluws ree van slagerij Ter Weele en prachtige kersen voor in ons dessert met lavendel uit eigen tuin. De nieuwe menu’s gaan op donderdag 26 juni in en u vindt ze weer onderaan deze nieuwsbrief.

Hartelijke groet en graag tot ziens,
Laura & Rieno en het team van Klavertje Vier

Nieuw-Zeelandse spinazie

Nieuw-Zeelandse spinazie is geen familie van de ‘echte’ spinazie. Het is een eenjarige eetbare plant uit de ijskruidfamilie die aan het einde van de 18e eeuw naar Europa werd gebracht. Hij ziet er anders uit en heeft meer groeikracht in de breedte. De driehoekige blaadjes zijn dik en vettig, hebben vrijwel dezelfde smaak als spinazie en kunnen op dezelfde manier worden bereid.
In tegenstelling tot de ‘echte’ spinazie is de Nieuw-Zeelandse spinazie gek op warm en droog zomerweer. In onze tuin is ie helaas niet ontkiemd en daarom oogst Rieno hem nu bij de Grote Wiede.

De komende zondagen

De afgelopen weken was het tussen de regenachtige dagen door af en toe mogelijk om lekker buiten op het terras te eten. En zo hebben we de eerste lunches en diners al buiten kunnen serveren. Wat was het gezellig en wat gaf het een fijn gevoel om iedereen buiten te zien genieten!
De zondagen zien er voor de komende periode als volgt uit:

Op 30 juni en 14 juli zijn we overdag gesloten en bent u vanaf 17.30 uur van harte welkom om te komen dineren.

Op 21 juli en 18 augustus ontvangen wij u graag voor een relaxte lunch. De aankomsttijd kiest u zelf tussen 12.00 en 13.30 uur.

Vakantiesluiting

Van 24 juli tot en met 15 augustus zijn we er even tussenuit om te genieten van onze zomervakantie. Wij verwelkomen u graag weer vrijdag 16 augustus vanaf 17.30 uur.

Ons menu met vis en vlees

Eendconfit, onze zalm, erwt, Oost-Indische kers,
Nieuw-Zeelandse spinazie

Scholfilet, cannerkreeft, komkommer, maggi

Lamsschouder, lamsham, aubergine,
verse knoflook, olijf

Kalfshartzwezerik, eekhoorntjesbrood, bloemkool

Filet van Veluwse ree, posteleinstamppot

Selectie van 4 kazen met appelstroop

Clafoutis, kersenijs, vlierbesbloesem,
chocolade-lavendelsaus

Ons menu zonder vis en vlees

Salade van erwt, komkommer, Nieuw-Zeelandse spinazie, Oost-Indische kers, geitenkaas

Gebakken artisjok, aubergine, olijf

Bloemkool, eekhoorntjesbrood, pasta

Eitje, mayonaise, posteleinstamppot

Selectie van 4 kazen met appelstroop

Clafoutis, kersenijs, vlierbesbloesem,
chocolade-lavendelsaus

Reserveren

Een tafel reserveren kan 24/7 online via onze website, per e-mail en telefonisch via 0577- 411205. Houdt u er rekening mee dat we tijdens het diner niet altijd in de gelegenheid zijn direct de telefoon aan te nemen.

RESERVEREN

Een tafel reserveren kan 24/7 online via onze website, per e-mail en telefonisch via 0577-411205. Houdt u er rekening mee dat we tijdens het diner en de zondagslunches niet altijd in de gelegenheid zijn direct de telefoon aan te nemen.
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje VierNunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nlCopyright © 2022 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbriefEmail Marketing Powered by Mailchimp

Restaurant Klavertje VierNunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205

vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl
online reserveertCopyright © 2021 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje VierNunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nlCopyright © 2017 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.[*|UPDATE_PROFILE|*]Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / [*|UNSUB|*]Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.