Proef van de nieuwe kaart

Proef van de nieuwe kaart

Het nieuwe jaar

De feestelijke decembermaand is voorbij, de kerstboom heeft plaatsgemaakt voor ander mooi groen en we wensen u een goed en gezond 2020 toe!
Wij zijn 2020 spetterend begonnen en hebben weer veel leuks voor u op de agenda staan, te beginnen met de nieuwe winterkaart en een zondagse lunch op 12 januari. U leest er alles over in deze nieuwsbrief.

Hartelijke groet, Laura & Rieno

 

Proef van de nieuwe kaart

Vanaf vrijdag 10 januari gaat de nieuwe winterkaart in. Met vertrouwde gerechten, maar ook wat nieuwe combinaties. Voor de wildliefhebbers is er reebout, hertenbout en wild zwijn, natuurlijk van onze eigen Veluwe. Er zijn weer lekkere sliptongen en er is een fijn vegetarisch gerecht van pasta met schorseneren, gebakken spruitjes en gepocheerd ei. Rieno heeft kalfshaas gecombineerd met langoustine, zuurkool en bundelzwammetjes, wat een heerlijk gerecht oplevert. En voor de dessertliefhebbers is er een taartje van pure chocolade, ijs van eekhoorntjesbrood en butterscotchsaus. Komt u snel proeven?

 

winter postelein uit het voedselbos

Zondagslunch 12 januari

Ook dit jaar verrassen we u weer culinair tijdens de lunches op de tweede zondag van de maand. Op 12 januari staat de lunch in het teken van een proeverij van de nieuwe kaart, geserveerd in 5 kleine gerechten. Dit is het menu:

Triple-crèmekaas, sinaasappelpapier, rodekool
***
Skrei en coquille, knolselderij, prei, Japanse mayonaise, brickdeeg
**
Kreeftenbisque
***
Veluwse reeboutfilet, aardpeer, appelstroop, aardappel, schorseneren
***
Cheesecake, banaan, bananen-ijs, zoute karamel

Prijs: € 28,50 exclusief dranken.
De zondagslunch is enkel te reserveren via telefoon 0577–411205, u kunt arriveren tussen 12.00 en 13.30 uur.
Wilt u eventuele menu-uitzonderingen of allergieën bij de reservering doorgeven?
Het is die middag helaas niet mogelijk om van de kaart te eten.
Die zondagavond zijn we vanaf 17.00 uur regulier geopend met een volledige kaart.

Dry January: Cocktail Salie & Tonic

‘Dry January’: de maand waarin steeds meer mensen alcohol laten staan in het teken van hun gezondheid. Voor hen – en voor wie het niet altijd alcohol hoeft te zijn – delen we graag de receptuur van een van onze alcoholvrije cocktails, de ‘Salie & Tonic’.

Ingrediënten siroop (voor ca. 20 cocktails)
9 flinke toppen salie
5 gram citroenzuur (eventueel bij ons te koop)
300 gram suiker
2 dl. water

Nodig voor de cocktail
2 schijfjes citroen per persoon
2 ijsklontjes per persoon
1 salieblaadje per persoon
tonic

Bereiding siroop
Kook alle ingrediënten in ca. 10 minuten tot een siroop. Zeef de siroop, giet in een schone fles en laat afkoelen.

Bereiding cocktail
Schenk in een tumbler een bodempje siroop en knijp een schijfje citroen uit. Schenk er tonic op, voeg twee ijsklontjes toe en garneer met een salieblaadje en een schijfje citroen. Proost!

 

 

Salie

 

Wintersluiting

Van maandag 27 januari tot en met donderdag 13 februari zijn we gesloten in verband met onze jaarlijkse wintervakantie. Vanaf vrijdag 14 februari (Valentijnsdag!) staan we weer voor u klaar.

 

Reserveren

Wil u naar aanleiding van deze nieuwsbrief een tafel reserveren? Dat kan telefonisch via 0577-411205, per e-mail of online.

Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje Vier

Nunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl

Copyright © 2017 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.

[*|UPDATE_PROFILE|*]Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / [*|UNSUB|*]Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.