Bloemen en bloesem
Ook in het voorjaar kunnen we culinair genieten van wat de natuur ons brengt, zoals de bloemen van de magnolia. Hierover leest u verderop in deze nieuwsbrief.
Onze nieuwe restauranttuin aan de rand van de parkeerplaats begint al een beetje aan te slaan. Zo serveren we in onze amuse de eerste hemelsleutel uit eigen tuin. En er is ook al bloesem in de honingbes.
Voor wie nieuwsgierig is wat er allemaal in onze tuin staat, hebben we kleine naambordjes neergezet. Neem gerust een kijkje.
Wilt u weten wat we nog meer serveren in onze menu’s? Beide menu’s vindt u als vanouds onderaan deze nieuwsbrief.
Hartelijke groet en graag tot ziens,
Laura & Rieno en het team van Klavertje Vier |
|
|
Magnolia & Lambada
Bij lieve dorpsgenoten mogen wij ieder jaar hun magnoliabloemknoppen plukken. Rieno heeft er een heerlijk dessert mee gemaakt in combinatie met de Lambada-aardbei. De Lambada is de eerste aarbei van het seizoen en wordt geteeld in de kas. Hij is lekker vol van smaak en heerlijk zoet.
Meer over magnolia grandiflora
Deze boom wordt ook wel tulpenboom of beverboom genoemd. In de bloembladeren bevinden zich twee stoffen die een kalmerende werking zouden hebben: magnoliol en honokiol. Van deze stoffen wordt gezegd dat ze een positief effect hebben op de spijsvertering en dat ze een goede werking van de hersenen zouden stimuleren. De vluchtige oliën in de bloembladeren zouden allergische aandoeningen zoals astma verzachten.
De bloembladeren smaken een beetje naar gember met een zoetje, ze zijn licht-fruitig en hebben een verrassend bittertje.
Cocktail met magnolia
Als aperitief (of als begeleider bij het dessert van Lambada-aardbei met magnolia) heeft Laura heeft een heerlijke alcoholvrije cocktail gemaakt met magnolia.
Ook de versie met alcohol (met citrus-gin en mousserende Chardonnay uit de Elzas) is zalig. |
|
Zondagen in april
In april kunt u op zondag 7 en 21 april genieten van een fijne lunch. U kunt reserveren voor een aankomsttijd tussen 12.00 en 13.30 uur. Die avond serveren we geen diner.
Op de andere zondagen in april (14 en 28) zijn we overdag gesloten en bent u vanaf 17.30 uur van harte welkom om te komen dineren. |
Ons menu met vis en vlees
Groene asperge, dorade, komkommer, daslook, yoghurt
–
Spinazie, zeewolf, garnalenpoeder, kreeftensaus
–
Andijvie, kalfszwezerik, champignon
–
Knolselderij, varkenswang, Sangles-kaas
–
Prei, eendenborst met koffie gemarineerd, koolrabi
–
Selectie van 4 kazen met appelstroop
–
Lambada-aardbei, magnolia |
|
Ons menu zonder vis en vlees
Groene asperge, spinazie, komkommer, daslook, yoghurt
–
Andijvie, korstdeeg, champignon
–
Knolselderij, Sangles-kaas
–
Prei, pasta, koolrabi, koffieroom
–
Selectie van 4 kazen met appelstroop
–
Lambada-aardbei, magnolia
|
|
Reserveren
Een tafel reserveren kan 24/7 online via onze website, per e-mail en telefonisch via 0577- 411205. Houdt u er rekening mee dat we tijdens het diner niet altijd in de gelegenheid zijn direct de telefoon aan te nemen. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.