Magnolia en Lambada

Magnolia en Lambada

Bloemen en bloesem

Ook in het voorjaar kunnen we culinair genieten van wat de natuur ons brengt, zoals de bloemen van de magnolia. Hierover leest u verderop in deze nieuwsbrief.
Onze nieuwe restauranttuin aan de rand van de parkeerplaats begint al een beetje aan te slaan. Zo serveren we in onze amuse de eerste hemelsleutel uit eigen tuin. En er is ook al bloesem in de honingbes.
Voor wie nieuwsgierig is wat er allemaal in onze tuin staat, hebben we kleine naambordjes neergezet. Neem gerust een kijkje.
Wilt u weten wat we nog meer serveren in onze menu’s? Beide menu’s vindt u als vanouds onderaan deze nieuwsbrief.

Hartelijke groet en graag tot ziens,
Laura & Rieno en het team van Klavertje Vier

Magnolia & Lambada

Bij lieve dorpsgenoten mogen wij ieder jaar hun magnoliabloemknoppen plukken. Rieno heeft er een heerlijk dessert mee gemaakt in combinatie met de Lambada-aardbei. De Lambada is de eerste aarbei van het seizoen en wordt geteeld in de kas. Hij is lekker vol van smaak en heerlijk zoet.

Meer over magnolia grandiflora
Deze boom wordt ook wel tulpenboom of beverboom genoemd. In de bloembladeren bevinden zich twee stoffen die een kalmerende werking zouden hebben: magnoliol en honokiol. Van deze stoffen wordt gezegd dat ze een positief effect hebben op de spijsvertering en dat ze een goede werking van de hersenen zouden stimuleren. De vluchtige oliën in de bloembladeren zouden allergische aandoeningen zoals astma verzachten.
De bloembladeren smaken een beetje naar gember met een zoetje, ze zijn licht-fruitig en hebben een verrassend bittertje.

Cocktail met magnolia
Als aperitief (of als begeleider bij het dessert van Lambada-aardbei met magnolia) heeft Laura heeft een heerlijke alcoholvrije cocktail gemaakt met magnolia.
Ook de versie met alcohol (met citrus-gin en mousserende Chardonnay uit de Elzas) is zalig.

Zondagen in april

In april kunt u op zondag 7 en 21 april genieten van een fijne lunch. U kunt reserveren voor een aankomsttijd tussen 12.00 en 13.30 uur. Die avond serveren we geen diner.
Op de andere zondagen in april (14 en 28) zijn we overdag gesloten en bent u vanaf 17.30 uur van harte welkom om te komen dineren.

RESERVEER UW TAFEL

Ons menu met vis en vlees

Groene asperge, dorade, komkommer, daslook, yoghurt

Spinazie, zeewolf, garnalenpoeder, kreeftensaus

Andijvie, kalfszwezerik, champignon

Knolselderij, varkenswang, Sangles-kaas

Prei, eendenborst met koffie gemarineerd, koolrabi

Selectie van 4 kazen met appelstroop

Lambada-aardbei, magnolia

Ons menu zonder vis en vlees

Groene asperge, spinazie, komkommer, daslook, yoghurt

Andijvie, korstdeeg, champignon

Knolselderij, Sangles-kaas

Prei, pasta, koolrabi, koffieroom

Selectie van 4 kazen met appelstroop

Lambada-aardbei, magnolia

Reserveren

Een tafel reserveren kan 24/7 online via onze website, per e-mail en telefonisch via 0577- 411205. Houdt u er rekening mee dat we tijdens het diner niet altijd in de gelegenheid zijn direct de telefoon aan te nemen.

RESERVEREN

Een tafel reserveren kan 24/7 online via onze website, per e-mail en telefonisch via 0577-411205. Houdt u er rekening mee dat we tijdens het diner en de zondagslunches niet altijd in de gelegenheid zijn direct de telefoon aan te nemen.
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje VierNunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nlCopyright © 2022 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbriefEmail Marketing Powered by Mailchimp

Restaurant Klavertje VierNunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205

vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl
online reserveertCopyright © 2021 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje VierNunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nlCopyright © 2017 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.[*|UPDATE_PROFILE|*]Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / [*|UNSUB|*]Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.