Kleine gerechten kaart

Kleine gerechten kaart

Romantische witte winterwereld

Dat het heeft gesneeuwd hebben we geweten! Maar wat is die witte wereld toch betoverend en prachtig. Wij hebben al heerlijk met Hugo gewandeld en de slee is ook al goed gebruikt. En zo vlak voor Valentijn is zo’n prachtig sneeuwdek extra romantisch.

Doordat we de gerechten van onze nieuwe kaart al grotendeels bedacht hadden, hebben we nog veel lekkers kunnen oogsten uit de bostuin van De Smallekamp voor het ging vriezen. En dat heeft Rieno verwerkt in het nieuwe menu dat deze week ingaat. Over dit bijzondere menu leest u verderop alles.

Hartelijke groet, Laura & Rieno

Menukaart met kleine gerechtjes

De horecalockdown duurt alweer bijna twee maanden. Zelf hebben we ook weer zin om lekker uitgebreid te tafelen en te genieten. Daarom hebben we een thuismenu samengesteld met kleine gerechtjes om uzelf en uw huisgenoten (en misschien wel die ene persoon die op visite mag komen) te verwennen.

Met deze gerechtjes stelt u zelf uw maaltijd samen. Zo kunt u lekker veel proeven en variëren. De meeste gerechtjes zijn rond de 40 tot 50 gram. U kunt ze eten als een menu, maar het is ook heel leuk om de tafel er mee vol te zetten en ze gezellig te delen.
Op de kaart staan zo’n 30 gerechtjes, waaronder ravioli, risotto, soep, garnalen, coquille, kreeft, skrei, steak tartare, sukade, tournedos, desserts en patisserie.
Voor de broodnodige variatie, maar ook om het lekkers uit de bostuin erin te verwerken, vervangen we zeer regelmatig een gerechtje.

Borreltip: sommige gerechtjes zijn ook heerlijk om als borrelhapje te eten. Zo stelt u zelf simpel uw eigen borrelschaal samen. Wat dacht u bijvoorbeeld van ons heerlijke zuurdesempartybrood met bitterballen, carpaciorolletjes, steak tartare, onzer huisgerookte zalm (zie de foto), sushi en rosevalchips met cheddar en Pulp Fictionsaus?

Bostuin De Smallekamp

Door de lockdown is Rieno nu vaker op de bostuin. Hij is volop aan het mulchen en heeft een hugelbed gemaakt. Een hugelbed is een verhoogd bed waarvan hout de basis is. Het hout dient vervolgens als opslag voor water, mineralen en voedingsstoffen.

Dit voorjaar gaan we zelf weer diverse groenten en kruiden verbouwen. En daarnaast komen er ook weer bijzondere ingrediënten uit de bostuin waarmee Rieno graag wil koken. Dit voorjaar zijn dat bijvoorbeeld de honingbes, tête de violon (varentoppen) en hostascheuten. Allemaal bijzondere en smaakvolle natuurproducten die we jullie graag laten proeven.

Bestellen

1. U kiest van onze thuismenukaart.
2. U kiest uw afhaaldag: vrijdag t/m zondag na 17.15 uur.
3. U belt uw bestelling door van vrijdag t/m zondag tussen 12.30 tot 14.00 uur via telefoon 06-11370383.
4. Vergeet niet ook een lekkere fles wijn erbij te bestellen met afhaalkorting, vraag Laura naar de mogelijkheden.
5. Bij uw telefonische bestelling bespreken we de afhaaltijd.
6. Wij sturen u een betaalverzoek.
7. Na betaling haalt u uw bestelling af op de afgesproken dag en tijd.

Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje Vier

Nunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl

Copyright © 2017 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.

[*|UPDATE_PROFILE|*]Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / [*|UNSUB|*]Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.