Elzas

Elzas

Alcoholvrij

Veel mensen drinken in januari geen alcohol. Het was leuk om te zien hoe onze gasten zich tijdens ‘Dry January’ lieten verrassen door onze alcoholvrije cocktails (‘mocktails’) en dranken zoals onze gin en limoncello zonder alcohol.
Bij het nieuwe menu dat 1 februari ingaat, schenken we een fantastische alcoholvrije wijn die heerlijk is bij het dessert gemaakt van crème brûlée en mandarijn. Maar ook de variant met alcohol is een mooie begeleider bij dit zalige dessert. Wilt u eens iets minder alcohol drinken, vraag Laura dan om deze alcoholvrije dessertwijn.
In het wijnarrangement schenken we verder nog een bijzondere wijn uit de Elzas, waarover u verderop meer leest.

Hartelijke groet en graag tot ziens,
Laura & Rieno en het team van Klavertje Vier

Gerijpte bloemroos uit de Elzas

Bij het tussengerecht met varkenswang serveren we een bijzondere riesling uit 2018 van Domaine Bliemerose uit de Franse Elzas.
Deze fantastische wijn hebben we vorig jaar tijdens onze zomervakantie ontdekt. Het domein maakt biologische wijnen en is gespecialiseerd in wijnen die mooi ouderen. De wijnmakers van Domaine Bliemerose hebben een grote passie voor het maken van originele, sensuele wijnen. Liefhebbers moeten geduld hebben om de volledige ervaring van hun wijnen te kunnen genieten. Met de eerste jaargang die in 2003 op het domein gebotteld werd was een traditie geboren, want zelfs die eerste witte wijn had al een gegarandeerde houdbaarheid van 15 jaar. Dit soort wijnen zijn zeker niet typisch voor de Elzas.
Maar de uitdaging om iets unieks te doen loont, want in het verleden wonnen ze een aantal medailles van het toonaangevende wijnplatform Decanter.
De riesling 2018 die wij schenken vormt een uitdagende combinatie met de zachte varkenswang.

Over de naam Bliemerose
Bliem betekent bloem in Alsacien en verwijst naar de florale aroma’s in de wijn. Het wijnhuis is gelegen in Rosheim en dat betekent  ‘Stad van de Roos’. De bloem komt terug in de naam van het wijnhuis en het etiket.

Zondagslunch 25 februari

Liefhebbers van een heerlijke zondagmiddaglunch kunnen komen genieten op zondag 25 februari. U kunt reserveren voor een aankomsttijd tussen 12.00 en 13.30 uur. Uiteraard bellen we om met u het menu door te nemen en passen graag wat aan, net als bij het diner.
Op 25 februari serveren we ’s avonds geen diner.

RESERVEER UW TAFEL

Ons menu met vis en vlees

Raapstelen, Hollandse eendenbout en filet, uitjes

Prei, skreifilet, hibiscus, little gem

Koolraap, kalfszwezerik, hert, daslook

Boerenkool, varkenswang, Vacherin Mont d’Or, knolselderij

Wortel, reeboutfilet, hazelnoot, aardappel

Selectie van 4 kazen met appelstroop

Crème brûlée, mandarijn

Ons menu zonder vis en vlees

Raapstelen, pasta, witte ui, daslook

Prei, hibiscus, little gem, halloumi

Boerenkool, Vacherin Mont d’Or, knolselderij

Wortel, koolraap, hazelnoot, aardappel, wittewijnsaus

Selectie van 4 kazen met appelstroop

Crème brûlée, mandarijn

Reserveren

Een tafel reserveren kan 24/7 online via onze website, per e-mail en telefonisch via 0577- 411205. Houdt u er rekening mee dat we tijdens het diner niet altijd in de gelegenheid zijn direct de telefoon aan te nemen.

RESERVEREN

Een tafel reserveren kan 24/7 online via onze website, per e-mail en telefonisch via 0577-411205. Houdt u er rekening mee dat we tijdens het diner en de zondagslunches niet altijd in de gelegenheid zijn direct de telefoon aan te nemen.
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje VierNunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nlCopyright © 2022 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbriefEmail Marketing Powered by Mailchimp

Restaurant Klavertje VierNunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205

vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl
online reserveertCopyright © 2021 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje VierNunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nlCopyright © 2017 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.[*|UPDATE_PROFILE|*]Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / [*|UNSUB|*]Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.