Volop voorjaar
Dit seizoen staat garant voor genieten. Veel gasten combineren een wandeling in de bossen van Vierhouten met een maaltijd in ons restaurant. En dan horen we fantastische verhalen. De een heeft wild gezien, de ander heeft genoten van alle mooie frisse groentinten die de bomen en struiken nu hebben. Kortom, er word genoten van het voorjaar!
Onze nieuwe menu’s bevatten weer zalige ingrediënten die typerend zijn voor dit seizoen. Dat geldt ook voor de cocktails, die we naar wens met of zonder alcohol serveren. Op dit moment verwerken we daarin sering en verveine uit onze eigen tuin.
De nieuwe menu’s gaan op donderdag 23 mei in en u vindt ze weer onderaan deze nieuwsbrief.
Hartelijke groet en graag tot ziens,
Laura & Rieno en het team van Klavertje Vier |
|
Eeuwig moes
We beginnen ons menu graag met smaakvolle vegetarische amuses. En hoe leuk en lekker is het niet als de ingrediënten hiervoor uit onze tuin komen? Rieno heeft deze keer een pasta bedacht met dungesneden eeuwig moes.
Eeuwig moes is een vrij onbekende koolsoort en daarom vertellen we u er graag wat meer over.
Eeuwig moes heeft veel (bij)namen, waaronder oude wijvenkool, duizendkop, splijtkool of armeluisgroente. De naam eeuwig moes geeft de levensduur en de manier van vermeerdering aan: je steekt een stukje stengel in de grond en de plant groeit weer vernieuwd door. Een kwestie van ‘eeuwigdurend’ dus!
Deze winterharde koolsoort werd vermoedelijk al door de Romeinen naar onze streken gebracht. Vroeger werd hij vooral gebruikt als eerste voorjaarsgroente en als voedergewas. In het begin van de 20e eeuw werd hij door de toenemende welvaart steeds minder aangeplant. Gelukkig is hij door speurders naar vergeten groenten weer nieuw leven ingeblazen en kunnen wij ervan genieten. |
|
|
De komende zondagen
De afgelopen weken was het tussen de regenachtige dagen door af en toe mogelijk om lekker buiten op het terras te eten. En zo hebben we de eerste lunches en diners al buiten kunnen serveren. Wat was het gezellig en wat gaf het een fijn gevoel om iedereen buiten te zien genieten!
De zondagen zien er voor de komende periode als volgt uit:
Op 26 mei en 9 juni ontvangen wij u graag voor een relaxte lunch. De aankomsttijd kiest u zelf tussen 12.00 en 13.30 uur.
Op 2 juni zijn we overdag gesloten en bent u vanaf 17.30 uur van harte welkom om te komen dineren. |
|
|
|
|
Ons menu met vis en vlees
Koolrabi, zeebaars, kruidenzalf, rode zuring, uibouillon
–
Prei, schol, tomaat, mosterd, ei
–
Bloemkool, langoustine, kreeftensaus, verveine
–
Lamsoren, kalfszwezerik, morilles
–
Asperges, lamsbout en lamsschouder, doperwt, couscous
–
Selectie van 4 kazen met appelstroop
–
Frambozen, asperge-ijs, kletskop, roomkaas |
|
–
Ons menu zonder vis en vlees
Witlof, Sangles-kaas, koolrabi, kruidenzalf, rode zuring, uibouillon
–
Aardappel, prei, tomaat, mosterd, ei
–
Lamsoren, bloemkool, morille
–
Asperges, doperwt, couscous
–
Selectie van 4 kazen met appelstroop
–
Asperge-ijs, frambozen, kletskop, roomkaas |
|
|
|
|
Reserveren
Een tafel reserveren kan 24/7 online via onze website, per e-mail en telefonisch via 0577- 411205. Houdt u er rekening mee dat we tijdens het diner niet altijd in de gelegenheid zijn direct de telefoon aan te nemen. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sorry, the comment form is closed at this time.