Engelwortel

Engelwortel

Van nazomer naar herfst

Langzaam gaan we van de nazomer over in de herfst. Een prachtige tijd, waar wijzelf ook altijd van genieten. Op de kaart staan dan ook al wat gerechten met mooie herfstingrediënten. Van slagerij Ter Weele is er Veluws hert, waarvan we als hoofdgerecht rugfilet serveren in combinatie met de schenkel. Voor wie geen wild eet hebben we altijd wat andere producten in huis die we als alternatief kunnen serveren.

Ook in het menu zonder vlees en vis schitteren herfstingrediënten. Zo is er een voorgerecht met knolselderij en hebben we zalige Sangles-kaas in een van de tussengerechten. Deze mild-romige kaas wordt drie maanden gerijpt in sparrenschors.
Het dessert is in beide menu’s is op basis van meloen, waar Rieno een zalig ijsje bij heeft gemaakt met engelwortel. Verderop leest u daar meer over.

Hartelijke groet en hopelijk tot snel,
Laura & Rieno en het team van Klavertje Vier

Zondagslunch 16 oktober

Op zondag 16 oktober is er weer een gezellige zondagslunch. U kunt kiezen uit onze twee menu’s (zie hieronder) vanaf 4 gangen.
Aankomsttijd is tussen 12.00 en 13.30 uur.
We bellen u van te voren om te bespreken voor welk menu u kiest en of we nog iets kunnen aanpassen. Reserveren kan 24 uur per dag via onze website.

Engelwortel

Rieno heeft bij het dessert van meloen en Valrhona-chocolade ijs gemaakt met engelwortel, dat we ook wel kennen onder de naam Angelica.
Deze heerlijke plant groeit bij ons in de bostuin en de stengels smaken zoetachtig met een licht bittertje. De smaak heeft wel wat weg van venkel, selderij en drop.
Het eten van engelwortel zou rustgevend werken en de spijsvertering bevorderen. Wat ons betreft het ideale slot van een menu!

Ons menu

Oost-Indische kers, filet americain van diamanthaas,
oester, zilverui

Knolselderij, andijvie, zeeduivel, Sangles-kaas, pancetta

Walnoot, kalfszwezerik, waterbuffel, spinazie

Pompoen, ahorn, eendenlever, gevogeltejus

Koolrabi, Veluws hert, aardappel, broccoli, tomaat

Selectie van vier kazen met huisgemaakte jam

Meloen, pure Valrhona-chocolade, munt, engelwortel

Ons menu zonder vis en vlees

Oost-Indische kers, filet americain van knolselderij, zilverui

Aardappel, andijvie, gerookte boter, Sangles-kaas

Walnoot, pasta, sponszwam, spinazie

Pompoen, augurk, paprika, oude kaas

Koolrabi, groene tomaat, risotto, broccoli

Selectie van vier kazen met huisgemaakte jam

Meloen, pure Valrhona-chocolade, munt, engelwortel
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje Vier

Nunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl

Copyright © 2022 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.

Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp

Restaurant Klavertje Vier

Nunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205

vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl

online reserveert

Copyright © 2021 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.

Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje Vier

Nunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl

Copyright © 2017 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.

[*|UPDATE_PROFILE|*]Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / [*|UNSUB|*]Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.