Herfstinspiratie

Herfstinspiratie

Herfstinspiratie
Zoals u weet halen we veel inspiratie uit de natuur en uit de seizoenen. Zo is er nu volop appel, wild en paddenstoelen. Er is ook snoekbaars waar Rieno een tussengerecht mee maakt. Heerlijk herfstachtig met knolselderij en oude kaas. Verder heeft hij onder meer palmkool geoogst op de biologische boerderij de Grote Wiede, waar u verderop meer over leest. Deze groente gebruikt hij in beide menu’s, die u weer onderaan deze nieuwsbrief kunt vinden.
Vaste gasten weten het inmiddels: op verzoek vervangen we graag een ingrediënt in een gerecht. Als u het bij de reservering doorgeeft heeft Rieno de tijd om een heerlijke vervanger voor u te maken.Ook onze cocktailkaart gaat richting de herfst. Laura combineert appel en laurier voor de cocktail met alcohol. De alcoholvrije cocktail wordt gemaakt met Yunnan-thee en siroop van roos. Van de eerder dit jaar geplukte hondsroosblaadjes maakte Laura een knaller van een siroop.We zien er naar uit om u de smaken van de herfst te laten proeven! Een tafel reserveren gaat gemakkelijk online.

Hartelijke groet en graag tot ziens,
Laura & Rieno en het team van Klavertje Vier

Palmkool
Vreemd genoeg is palmkool in Nederland meer bekend als ‘cavolo nero’, oftewel ‘zwarte kool’. Dat zal ongetwijfeld komen omdat hij van oorsprong uit Italië komt.
Het is een kool met een verfijnde smaak, milder dan de andere kolen. Wij vinden hem superlekker en hij is ook nog eens gezond omdat hij veel calcium, diverse vitaminen, veel vezels en weinig calorieën bevat.

Deze bladkool groeit als een palm omhoog en neemt zo minder ruimte in dan andere koolsoorten. De blauwgroene, gezwollen bladeren zien er mooi uit. Rieno heeft de kool geoogst bij de Grote Wiede en op zijn foto kunt u zien hoe de kool daar groeit.

De komende zondagen
De zondagen zien er voor de komende periode als volgt uit:

Op 13 en 27 oktober ontvangen wij u graag voor een relaxte lunch. U bepaalt zelf uw tijdstip tussen 12.00 en 13.30 uur.

Op 20 oktober en 3 november zijn we overdag gesloten en bent u vanaf 17.30 uur van harte welkom om te komen dineren.

Ons menu met vis en vlees

Coquille, wildzwijn, schorseneren, palmkool

Snoekbaars, knolselderij, oude kaas, mosterd, visjus

Patrijs, wortel, witlof, cantharel, bouillon

Kalfszwezerik en -nek, pompoen

Filet van Veluws hert, rode kool, aardappel

Selectie kaas met appelstroop

Appel, laurier, citroen, kruimels

Ons menu zonder vis en vlees

Schorseneren, palmkool, sinaasappel

Ui-bouillon, cantharel, witlof, wortel

Groene kool, knolselderij, oude kaas, mosterd

Pompoenrisotto met rode kool

Selectie kaas met appelstroop

Appel, laurier, citroen, kruimels

RESERVEREN

Een tafel reserveren kan 24/7 online via onze website, per e-mail en telefonisch via 0577-411205. Houdt u er rekening mee dat we tijdens het diner en de zondagslunches niet altijd in de gelegenheid zijn direct de telefoon aan te nemen.
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje VierNunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nlCopyright © 2022 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbriefEmail Marketing Powered by Mailchimp

Restaurant Klavertje VierNunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205

vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nl
online reserveertCopyright © 2021 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Email
Restaurant Klavertje VierNunspeterweg 21, 8076 PC Vierhouten
0577-411205
vierhouten@klavertjevier.nl
www.klavertjevier.nlCopyright © 2017 Restaurant Klavertje Vier, All rights reserved.[*|UPDATE_PROFILE|*]Wijzig en/of bekijk hier uw gegevens  / [*|UNSUB|*]Schrijf u hier uit voor deze nieuwsbrief
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.