Herfstinspiratie
Zoals u weet halen we veel inspiratie uit de natuur en uit de seizoenen. Zo is er nu volop appel, wild en paddenstoelen. Er is ook snoekbaars waar Rieno een tussengerecht mee maakt. Heerlijk herfstachtig met knolselderij en oude kaas. Verder heeft hij onder meer palmkool geoogst op de biologische boerderij de Grote Wiede, waar u verderop meer over leest. Deze groente gebruikt hij in beide menu’s, die u weer onderaan deze nieuwsbrief kunt vinden.
Vaste gasten weten het inmiddels: op verzoek vervangen we graag een ingrediënt in een gerecht. Als u het bij de reservering doorgeeft heeft Rieno de tijd om een heerlijke vervanger voor u te maken.Ook onze cocktailkaart gaat richting de herfst. Laura combineert appel en laurier voor de cocktail met alcohol. De alcoholvrije cocktail wordt gemaakt met Yunnan-thee en siroop van roos. Van de eerder dit jaar geplukte hondsroosblaadjes maakte Laura een knaller van een siroop.We zien er naar uit om u de smaken van de herfst te laten proeven! Een tafel reserveren gaat gemakkelijk online.
Hartelijke groet en graag tot ziens,
Laura & Rieno en het team van Klavertje Vier
Palmkool
Vreemd genoeg is palmkool in Nederland meer bekend als ‘cavolo nero’, oftewel ‘zwarte kool’. Dat zal ongetwijfeld komen omdat hij van oorsprong uit Italië komt.
Het is een kool met een verfijnde smaak, milder dan de andere kolen. Wij vinden hem superlekker en hij is ook nog eens gezond omdat hij veel calcium, diverse vitaminen, veel vezels en weinig calorieën bevat.
Deze bladkool groeit als een palm omhoog en neemt zo minder ruimte in dan andere koolsoorten. De blauwgroene, gezwollen bladeren zien er mooi uit. Rieno heeft de kool geoogst bij de Grote Wiede en op zijn foto kunt u zien hoe de kool daar groeit.
De komende zondagen
De zondagen zien er voor de komende periode als volgt uit:
Op 13 en 27 oktober ontvangen wij u graag voor een relaxte lunch. U bepaalt zelf uw tijdstip tussen 12.00 en 13.30 uur.
Op 20 oktober en 3 november zijn we overdag gesloten en bent u vanaf 17.30 uur van harte welkom om te komen dineren.
Ons menu met vis en vlees
Coquille, wildzwijn, schorseneren, palmkool
–
Snoekbaars, knolselderij, oude kaas, mosterd, visjus
–
Patrijs, wortel, witlof, cantharel, bouillon
–
Kalfszwezerik en -nek, pompoen
–
Filet van Veluws hert, rode kool, aardappel
–
Selectie kaas met appelstroop
–
Appel, laurier, citroen, kruimels
Ons menu zonder vis en vlees
Schorseneren, palmkool, sinaasappel
–
Ui-bouillon, cantharel, witlof, wortel
–
Groene kool, knolselderij, oude kaas, mosterd
–
Pompoenrisotto met rode kool
–
Selectie kaas met appelstroop
–
Appel, laurier, citroen, kruimels
|
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.